Karlo kiest voor Looierskwartier!

20 december '22

Voor de zomer was het zover; Karlo van den Akker kreeg een appartement in Looierskwartier toegewezen. Wonen in Rijen is voor Karlo niets nieuws. Benieuwd waarom hij besloten heeft zijn huidige woning in te ruilen voor een appartement in Looierskwartier? 

Thuiskomen in Rijen

Karlo is geboren en getogen in het historische Rijen. Hij is zijn hele leven al werkzaam als militair en daarnaast is hij als registeraccount werkzaam bij de Auditdienst Rijk (ADR). Gedurende zijn gehele levenspad waren enkel uitzendingen, plaatsingen of opleidingen voor hem een reden om Rijen voor langere tijd te verlaten. Waar Karlo ook ging, terugkomen in Rijen voelde telkens weer als thuiskomen.

Foto Karlo
image alt

Klimaat- én leeftijdsvriendelijk

Karlo’s huidige woning op de Hoofdstraat is een fijne plek. Waarom dan toch het besluit om naar een appartement te verhuizen? ‘’De reden om een appartement te kopen is tweevoudig. Ten eerste ben ik mantelzorger voor mijn vader (89). Het is voor hem gemakkelijker en beter om te wonen in een appartement zonder verdiepingen en dicht bij het centrum van Rijen.’’ Maar ook met het oog op een duurzame toekomst kiest Karlo voor een appartement in Looierskwartier. ‘’Huizen moeten klimaatvriendelijker worden. De nieuwe appartementen in Looierskwartier voldoen aan de laatste eisen op het gebied van duurzaamheid.’’

Een geweldige locatie, nu én later

Met het oog op klimaatvriendelijkheid en energiezuinigheid informeerde Karlo bij de makelaar naar nieuwbouwappartementen. Wat betreft de locatie van het Looierskwartier was het voor hem direct een bingo. ‘’Midden in het centrum van Rijen, met alle voorzieningen dichtbij. De winkels, de markt én het station. Meer kun je toch niet wensen?’’ Ook de bouwstijl en de pragmatische indeling van het complex vielen bij Karlo goed in de smaak. Tot slot was er nog een laatste doorslaggever. ‘’Mijn hoop is dat het plein tussen het complex en het winkelcentrum uitgroeit tot hét evenementencentrum van Rijen.’’ Een herkenbare wens voor de inwoners en gemeente van Rijen. ‘’Wanneer het zover is, zit ik in Looierskwartier helemaal goed!’’

Ook in Looierskwartier wonen?

Wil jij net als Karlo ook in hartje Rijen wonen? Dan is er goed nieuws! Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar in Looierskwartier én de aannemer start begin 2023 met de eerste (bouw)werkzaamheden. Op de pagina Woningen zie je de actuele beschikbaarheid van de woningen. 

Naar de woningen
Wat speelt er? Het laatste nieuws
Wonen in Looierskwartier? Bekijk woningaanbod