Duurzaam wonen in het Looierskwartier

30 mei '22

Met een nieuwbouwappartement in het Looierskwartier ben je klaar voor de toekomst. Alle appartementen zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar ben je ook voorbereid op de toekomst. Dat is pas zorgeloos wonen. Benieuwd welke duurzame technieken het Looierskwartier nog meer heeft?

Luchtwarmtepomp

Alle appartementen in het Looierskwartier krijgen een luchtwarmtepomp. Dit is een duurzame en goedkope manier om je woning te verwarmen. Een luchtwarmtepomp maakt gebruik van warmte uit de lucht. Deze lucht wordt van buitenaf afgezogen voor warm water en vloerverwarming. Om de verwarming te regelen heb je in iedere kamer een temperatuurregelaar aan de muur.

Vloerverwarming

Jouw appartement heeft straks vloerverwarming in plaats van radiatoren. Dat is een luxe! Altijd warme voeten en overal in huis behaaglijk warm. Ook fijn is dat je in je kamers geen radiatoren hebt die stiekem een hoop ruimte innemen. Daarnaast word je altijd wakker in een lekker warm huis. Het is namelijk voordeliger om de vloerverwarming in de winter dag en nacht ‘aan’ te laten staan op dezelfde temperatuur dan ’s ochtends hoger zetten en ’s avonds lager.

image alt

WTW installatie

Weleens gehoord van een WTW installatie? Dit is een warmte terugwin installatie die ervoor zorgt dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen. Zo is de verse lucht die binnenkomt al lekker voorverwarmt. Op deze manier gaat er weinig warmte verloren bij het ventileren van de woning. Bijkomend voordeel is dat je jouw appartement in het Looierskwartier veel kan ventileren zonder roosters of ramen open te zetten waardoor je geen direct geluid hebt vanuit de omgeving. Alle appartementen in het Looierskwartier krijgen een WTW installatie.

BENG

In het Looierskwartier voldoen alle appartementen aan BENG. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw en stelt dat iedere (nieuwe) woning in Nederland (bijna) helemaal zelf zijn energie moet kunnen opwekken voor warmte en elektriciteit. Woningen die voldoen aan BENG zijn volledig gasloos en de BENG-eisen garanderen jou als (toekomstig) bewoner van een nieuwbouwhuis nóg meer wooncomfort:

  • De woning is energiezuinig ontworpen,
  • De installaties verbruiken weinig energie, en
  • Minimaal de helft van het ‘gebouwgebonden’ energiegebruik (dit is iets anders dan het huishoudelijk energiegebruik) wordt duurzaam opgewekt.
Meer over duurzaamheid
Wat speelt er? Nieuwsoverzicht
Wonen in het Looierskwartier? Bekijk woningaanbod