Planning werkzaamheden Looierskwartier

18 oktober '22

Benieuwd naar de planning met betrekking tot inrichting openbare ruimte en de werkzaamheden rondom Looierskwartier in Rijen? We geven je weer een update.

Inrichting openbare ruimte

De afgelopen periode zijn de nodige stappen gezet voor het inrichtingsplan openbare ruimte. De laatste puntjes worden nu nog op de i gezet; we verwachten het definitieve ontwerp hiervan nog in oktober gereed te hebben. Hierbij gaat het o.a. om het parkeerterrein aan de achterzijde van het gebouw. Het ontwerp van de inrichting van het plein ligt bij de gemeente en staat hier los van.

image alt

Werkzaamheden op locatie

In het vorige nieuwsbericht gaven we aan dat de werkzaamheden voor bodemsanering naar verwachting tussen week 35 en 38 uitgevoerd zouden worden. Helaas hebben de voorbereidingen wat langer in beslag genomen. De bodemsanering zal vanaf 24 oktober uitgevoerd worden. We houden vooralsnog rekening met een duur van circa een week. De twee garages van Stationsstraat 104 en 106 zullen eind deze week (42) gesloopt worden. Eind oktober vindt vervolgens de sloop van de overige opstallen binnen het plangebied plaats.

De parkeerplaatsen aan de achterzijde van Prins Hendrikstraat 12 t/m 18 zijn momenteel tijdelijk niet toegankelijk. Nadat de werkzaamheden gereed zijn, zal een tijdelijke parkeervoorziening aangelegd worden.

Aan het einde van het jaar zal het plangebied bouwrijp worden gemaakt. Dan worden o.a. de bomen gekapt, de NUTS-voorzieningen en de bouwweg aangelegd.

Planning Looierskwartier

Ook in Looierskwartier wonen?

Heb jij interesse om in Looierskwartier te wonen? Via de website kun je vrijblijvend een optie aanvragen. Bekijk de actuele beschikbaarheid bij het woningaanbod. Vul je gegevens in via de button 'optie aanvragen'. Indien de optie aan je is toegewezen ontvang je automatisch bericht.

Naar woningaanbod
Wat speelt er? Het laatste nieuws
Wonen in Looierskwartier? Bekijk woningaanbod